Κατσαρίδες

Κατσαρίδες: Ειδικές απεντομώσεις κατσαρίδων

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104912802

 

κατσαρίδεςΟι κατσαρίδες είναι ζωικοί εχθροί υψηλού κινδύνου, δυνητικοί φορείς πολλών επικίνδυνων ασθενειών για τον άνθρωπο, όπως σαλμονέλα, δυσεντερία, γαστρεντερίτιδα, τύφο κλπ.

Εφαρμόζουμε ειδικές προληπτικές ή κατασταλτικές μεθόδους, αποτελεσματικά κατάλληλες και ασφαλείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η Καταπολέμηση κατσαρίδων και άλλων εντόμων γίνεται με βιοκτόνα σκευάσματα τελευταίας γενιάς, ασφαλή , αποτελεσματικά και εγκεκριμένα από την αρμόδια Διεύθυνση Φυτοπροστασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. http://wwww.minagric.gr/syspest/syspest_houses.aspx

3 Είδη κατσαρίδων μας ενδιαφέρουν από υγειονομικής πλευράς. Η periplaneta americana, η Blatella germanica και η Blatta orientalis.

Τόσο τα ίδια τα έντομα, όσο και τα παράγωγά τους (εκδύματα, αποχωρήματα, εκκρίματα) συνδέονται με άσθμα, δερματίτιδες και συναφείς αλλεργικές αντιδράσεις. Επιπροσθέτως, πολλά από αυτά τα παράγωγα είναι υπεύθυνα για σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως τα παιδιά, τους ηλικιωμένους ή ασθενείς με βρογχικές ασθένειες.

Η καθαριότητα και η υγιεινή είναι σημαντικοί αποτρεπτικοί παράγοντες, ωστόσο μπορεί να εμφανισθούν ακόμη και στα καθαρότερα σπίτια ή επαγγελματικούς χώρους. Ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους πρέπει να γίνεται προληπτική απεντόμωση, η οποία λόγω της υπολειμματικότητας που αφήνει το φάρμακο αποτρέπει την εμφάνιση κατσαρίδων και άλλων εντόμων στο χώρο για αρκετούς μήνες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες θα είμαστε στη διάθεσή σας στο 2104912802

 

 

Προσοχή : Κατσαρίδες, κοριοί, ψύλλοι, ακάρεα, σκόρος, κουνούπια κλπ δεν Απολυμαίνονται

Στην Ελλάδα παρατηρείται συχνά στην καθημερινότητά μας, το φαινόμενο της εσφαλμένης χρήσης λέξεων και όρων, με αποτέλεσμα άλλο να λέμε και άλλο να εννοούμε. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την Απολύμανση.

Αυτό γιατί η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων έχουν ταυτίσει τις κατσαρίδες,- γενικά έντομα και Τρωκτικά (Μυοκτονία)- με την λέξη Απολύμανση.

Έτσι πιστεύουν ότι για να καταπολεμήσουν κατσαρίδες ,πρέπει να αναζητήσουν κάποια  εταιρεία ή γραφεία, που θα πραγματοποιούν Απολυμάνσεις και όχι Απεντομώσεις ή Μυοκτονίες

Πρέπει λοιπόν για την καταπολέμηση των κατσαρίδων και γενικότερα των εντόμων , να χρησιμοποιούμε τον σωστό όρο Απεντόμωση, ενώ όταν πρόκειται για την καταπολέμηση τρωκτικών τον σωστό όρο Μυοκτονία.

Βλέπε Ορισμοί – Απολύμανση

Βλέπε Ορισμοί Βιοκτόνα

 

 

Χρήσιμα άρθρα:

Κατσαρίδες: ασθένειες και αντιμετώπιση

Τα σχόλια είναι κλειστά.