Έντομα υφασμάτων – χαλιών

Σκαθάρια χαλιών (Coleoptero-Dermestidae)

Anthrenus_verbasci προνύμφηΤα σκαθάρια των χαλιών έντομα που ανήκουν στα Κολεόπτερα (Coleoptero) της οικογένειας Dermestidae, που συνήθως αναφέρονται ως τα σκαθάρια του δέρματος και με το παρατσούκλι «Wooly αρκούδες». Αυτό το είδος εμφανίζεται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα αλλά σε γενικές γραμμές το χρώμα τους είναι από μαύρο ως καφέ αλλά μπορεί να είναι και άσπρο ή κίτρινο. Πολλά από τα 48 είδη (τα οποία ανήκουν σε 12 γένη) αυτής της οικογένειας υπάρχουν στην κεντρική Ευρώπη και παρασιτούν στα σπίτια.

Η Αύξηση των κρουσμάτων αρχίζει να μεγαλώνει και χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς στην αντιμετώπιση τους, συνδέοντας την Εναρμόνιση των Δαπανών με την Ποιότητα των Παρερχομένων Υπηρεσιών της επιτρεπόμενης αποκατάστασης του προβλήματος.

Είδη σκαθαριών που προσβάλλουν τα χαλιά (Coleoptero Οικογένεια Dermestidae)

ΕΝΤΟΜΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝT.-pelionella1

Οι μεγαλύτερες καταστροφές σε υφάσματα και υφασμάτινα αντικείμενα, προκαλούνται από σκώρους – Λεπιδόπτερα (Tineidae) και σκώρους – Κολεόπτερα (Dermestidae). Το στάδιο των εντόμων αυτών που είναι συνήθως ορατό, είναι το τέλειο (πεταλούδα ή σκαθάρι), ενώ τις ζημιές και από τις δύο κατηγορίες, προκαλεί η προνύμφη.

ΕΝΤΟΜΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ: Κωνσταντίνος Θ. Μπουχέλος Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΕΝΤΟΜΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ  Μέρος Α  Tineidae (οι σκώροι σε Λεπιδόπτερο)

ΕΝΤΟΜΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ Μέρος Β (Οι σκώροι σε Κολεόπτερο)

Εφαρμόζονται ειδικές προληπτικές ή κατασταλτικές μέθοδοι,  αποτελεσματικά κατάλληλες και ασφαλείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η Καταπολέμηση γίνεται με βιοκτόνα σκευάσματα τελευταίας γενιάς, ασφαλή , αποτελεσματικά και εγκεκριμένα από την αρμόδια Διεύθυνση Φυτοπροστασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. http://wwww.minagric.gr/syspest/syspest_houses.aspx

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες θα είμαστε στη διάθεσή σας στο 2104912802

Τα σχόλια είναι κλειστά.